наприкладі творів гофмана гейне та міцкевича пооясніть особливості романтичної літератури 19 ст

••• Н а прикладі творів Е. Гофмана, Г. Гейне та А. Міцкевича поясність особливості романтичної літератури ХІХ ст. Ирина Пичугина Знаток (344), закрыт 4 года назад. Н а прикладі творів Е. Гофмана, Г. Гейне та А. Міцкевича поясність особливості романтичної літератури ХІХ ст. ( срочно завтра кр ).


Е.Т.А. Гофман. Г.Гейне. 1. Загальна характеристика німецького романтизму. 2. Життєвий шлях Е.Т.А. Гофмана. Характеристика творчості. "Життєва філософія кота Мурра", "Золотий горнець", "Мадмуазель де Скюдері". Теоретична концепція романтичного мистецтва сформувалась у колі німецьких естетів і письменників, які були також авторами перших у Німеччині романтичних творів. Романтизм у Німеччині пройшов 3 етапи розвитку: 1 етап - ранній (ієнський) - з 1795 до 1805 рр. У цей період була розроблена естетична теорія німецького романтизму і створені твори Ф. Шлегеля і Новаліса.


«Із літератури романтизму. Творчість Е. Т. А. Гофмана, Г. Гейне, А. Міцкевича, Дж. Г. Байрона». Мета: перевірити рівень засвоєння учнями знань із теми; розвивати уміння застосовувати. 10. У чому полягають особливості зображення образу ліричного героя у поезії. Дж. Байрона? . 4. Порівняйте роль пейзажу в ліриці А. Міцкевича та Г. Гейне (на прикладі вив-чених творів). 5. Подумайте, яке місце у задумі «Книги пісень» Г. Гейне займає автобіографіч -ність? 6. Схарактеризуйте образ ліричного героя віршів Дж.


Мегазбірка найкращих учнівських творів. 2014 5-11 КЛАСИ - твори зі світової літератури - розгорнуті плани, контрольні питання творчого характеру, зразки відповідей - матеріали для зовнішнього незалежного оцінювання, рекомендації, зразки можливих блоків тем - крилаті вислови, мудрі думки літераторів як епіграфи або цитати - ПЛАНИ - Т. А. ГОФМАН, ДЖ. БАЙРОН, Г. ГЕЙНЕ, А. МІЦКЕВИЧ - ІЗ ЛІТЕРАТУРИ РОМАНТИЗМУ - 9 клас. БАЙРОН, Г. ГЕЙНЕ, А. МІЦКЕВИЧ - ІЗ ЛІТЕРАТУРИ РОМАНТИЗМУ - 9 клас. Мегазбірка найкращих учнівських творів. 2014 5-11 класи. Аналіз поезії «Лорелей» Г. Гейне. I. Загальні відомості про поезію.


Розкрийте романтичні й реалістичні тенденції в літературі першої третини XIX ст. (на прикладі вивчених творів). Перша третина XIX ст. в європейській літературі характеризується стримким розвитком нових літературних явищ. На початок століття припадає розквіт в Європі такого літературного напряму, як романтизм. Центральним об`єктом у романтичних творах стала людина, її особистість, самоцінність, індивідуальність. Романтики, на відміну від просвітників, проголосили культ не розуму, а почуттів людини, культ пристрастей, уяви и фантазії. Героями романтичних творів стали люди, здатні на сильні,.


Назва книги «Історія зарубіжної літератури XIX». Сторінка 1. Автор книги - Чайка О.М.. Рік: Рік невідомий. 2. Життєвий шлях Е.Т.А. Гофмана. Характеристика творчості. "Життєва філософія кота Мурра", "Золотий горнець", "Мадмуазель де Скюдері". 3. Життєвий і творчий шлях Г.Гейне. 4. "Книга пісень" - видатне явище німецького романтизму. Народнопісенна основа віршів. 1. Загальна характеристика німецького романтизму. 2. Життєвий шлях Е.Т.А. Гофмана. Характеристика творчості. "Життєва філософія кота Мурра", "Золотий горнець", "Мадмуазель де Скюдері".


9. На прикладі творів Е. Гофмана, Г.Гейне та А. Міцкевича поясніть особливості романтичної літератури ХІХ ст. Високий рівень 10. Які риси притаманні романтичному героєві? 2. Із літератури романтизму Варіант 2 Початковий рівень 1. Укажіть, чим займався Дж. Г. Байрон, перебуваючи в Греції: а) намагався допомогти грекам визволитись від турецького ярма; б) займався видавництвом підпільної політичної літератури; в) збирав добровольців для організації боротьби з Наполеоном; г) вивчав фольклор та культуру Греції. 9. Поясніть, у чому відмінність літератури доби Просвітництва від літератури доби романтизму. Високий рівень 10. Які риси притаманні байронічному героєві?


•18. Особливості романтичної поеми (на прикладі творів Дж.Байрона, а.Міцкевича). Мета й значення позакласної роботи з літератури. •19. Лірика європейського романтизму (Дж.Байрон, а.Міцкевича, г.Гейне). •20. Реалістичний роман у французькій літературі хіх ст. (Стендаль, Оноре де Бальзак, г.Флобер). Генріх Гейне – один із найвідоміших німецьких поетів-романтиків19 століття. Ліричні вірші раннього періоду творчості Гейне склали цілу збірку — «Книгу пісень» (1827). Зміст перших циклів «Книги пісень» не вичерпується нещасною любов'ю поета до багатої гамбурзької родички. Тема нерозділеної любові у «Книзі пісень» слугує лише поетичним вираженням трагічної самотності героя у світі.


Романтична іронія, концепцію якої запропонували й опрацювали представники єнської школи романтиків, дозволяла висміювати навколишню дійсність так, щоб змусити людину-обивателя замислитись над своїм буттям, своєю сутністю й діями. Одним з представників цього періоду є Гофман. Основна тема його творчості - тема взаємовідносин мистецтва та життя. Уже в першій новелі суттєву роль відіграв фантастичний елемент. Крізь усю творчість Гофмана пройшли два потоки фантастики.


Характеристика авторів Німецького романтизму (Гофман , Гейне , Новаліс) ДАЮ 89. 0 голосов. 30 просмотров. Теоретична концепція романтичного мистецтва сформувалась у колі німецьких естетів і письменників, які були також авторами перших у Німеччині романтичних творів.Романтизм у Німеччині пройшов 3 етапи розвитку:1 етап - ранній (ієнський) - з 1795 до 1805 рр. У цей період була розроблена естетична теорія німецького романтизму і створені твори Ф. Шлегеля і Новаліса. Засновниками школи сієнського романтизму були брати Шлегелі - Фрідріх і Август Вільгельм. їх будинок на межі 18-19 ст. став осередком молодих невизнаних талантів.


Ознаки романтичного твору: у романтичному творі немає дистанції між героєм і автором; автор не засуджує героя, навіть якщо щиро зображує його духовне падіння, із сюжету зрозуміло, що герой не винний — винні обставини, що склалися. Сюжет такого твору, як правило, романтичний. У романтиків особливе ставлення до природи, їм до душі бурі, грози, катаклізми. Особливістю романтичного мистецтва є перевага в ньому суб’єктивно-ліричного моменту. Зображення переживань героя, ставлення героя до життя для романтика важливіше за зображення самого життя.


Особливості німецького романтизму: національна своєрідність, періодизація. Німецька література, поряд з англійською, належить до тих європейських літератур, де романтизм склався найраніше і набув найпотужнішого розвитку. На німецькому грунті він був художнім напрямом,що розвинувся спонтанно, без великих сторонніх впливів, але саме він мав значний вплив на романтичний рух в інших країнах. В історії західноєвропейської літератури Гофман став одним із зачинателів жанру новели. Він повернув цій малій епічній формі авторитет, який вона мала в епоху Відродження. Усі ранні новели письменника увійшли до збірки "Фантазії в манері Калло".


XIX ст., з’ясувати своєрідність утвердження романтизму в німецькій літературі. 2. Занотувати до читацьких щоденників враження про прочитані твори Гофмана. План. 1.Тема мистецтва і образ художника як центральні у творчості Гофмана (,,Дон Жуан’’). Мета:з’ясувати своєрідність історичного жанру в романтичній літературі на прикладі ідейно-художнього аналізу роману ,,Айвенго’’, встановити особливості творчого методу письменника. Завдання: 1.Відмітити у читацьких щоденниках особливості сюжету роману В.Скотта ,,Айвенго’’ та занотувати свої читацькі спостереження.


Мета: Продовжити вивчення творчості Гофмана. Розвивати поняття про романтизм, показати його особливості у творі Гофмана. Поглибити навички аналізу художнього тексту. Розвивати вміння робити висновки, коротко розповідати матеріал. Формувати вміння виділяти головне, відстоювати свою точку зору. Акцентувати увагу на героях, основному конфлікті твору. Розкрити роль персонажів, сутність образів казки. Викликати почуття інтересу до історії, літератури. Показати здатність людини до саморозвитку. Сприяти вихованню естетичного смаку, розвитку уяви.


Які особливості характерні для цього напряму? Звідки почерпають романтики надхнення для своїх творів? Романтики звертаються до минулого, до народних витоків культури, до переказів і легенд, які несуть у собі невмирущі духовні цінності. У літературі відбувається пошук краси, але не холодної, недосяжно-далекої, а такої, що криється в простому, звичному, буденному. Що є основними характерними рисами романтизму? Піднесеність поетичної мови, оспівування ідеалу, опора на народне мистецтво, широке використання символів і метафор – такі характерні риси романтизму. Наскільки пов’язані з дійсністю художні твори Гофмана? Картка 4. Стисло охарактеризуйте творчу манеру письменника.


4. Список використаної літератури. ВСТУП. Епоха великих суспільних потрясінь кінця XVIII–початку XIX ст. з’явилася одним з найбільш складних і суперечливих періодів розвитку німецької літератури. Це зумовлювалося своєрідними історичними обставинами, які склалися на той час у Німеччині. 2. Жанр літературної казки та її функції в творчості Е.Т.А. Гофмана. Літературна казка в жанровій системі романтизму посідає одне з центральних місць. Романтиків приваблювала форма казки, яка давала можливість лаконічно і глибоко висловити своє ставлення до зображуваного, поєднати точки зору персонажа й автора. Вона виявилася тією формою, яка найбільш точно і глибоко передавала „дух народу”.


XIX століття — надзвичайно плідний період у розвитку світової літератури, відзначений яскравими талантами, творчими пошуками й відкриттями. У XIX ст. у літературу різних країн і різних континентів приходили нові покоління письменників, захоплені новими, висунутими їхнім часом і їхньою дійсністю, соціальними та духовними проблемами. Романтизм — перший за часом виникнення художній напрям, який відобразив зрушення в суспільній свідомості і зміни у світогляді людей на межі XVIII-XIX ст. Як ідейний і художній рух, він став відповіддю людського духу на поступ самої історії, тому зрозуміти ідейні й т.


Є не лише романтична література, а й романтична музика і романтичний живопис, романтична філософія й історіографія, навіть романтична правова наука, психологія, медицина тощо. Романтизм складався й розвивався як ціла духовна культура. Етапи розвитку німецького романтизму. Романтизм у Німеччині пройшов 3 етапи . 3 етап — пізній романтизм: до середини ХІХ ст. Центр романтичного руху перейшов до столиці Пруссії — Берліна. З Берліном пов’язаний плідний період у творчості Ернста Теодора Амадея Гофмана, тут же вийшла перша поетична книжка Генріха Гейне. 1. Розкрийте особливості розвитку романтизму в Німеччині. 2. Пригадайте, твори яких німецьких романтиків вам запам’яталися і чим саме.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

японские шоу 21 угадайка без цензуры онлайн

кантрольная работа па беларускай мове 4 клас займеннік

как вставить usb вход в магнітофон маяк м240с-1 к