класифікація ринків види ринків та їх характеристика реферат

Ринок у широкому значенні слова є системою організації економіки, що виникла внаслідок природного розвитку, еволюції економічних відносин. Іншими словами, ринок — це загальна форма взаємозв'язку суб'єктів економічної діяльності, за допомогою якої відбувається переливання товарів, робочої сили і капіталів відповідно до змін їх прибутковості в різних точках економічного простору.


Реферат на тему: Класифікація ринків План Принципи класифікації ринків. Ринок предметів споживання. Ринок засобів виробництва. Загальні проблеми. За різними критеріями розрізняють такі види ринків: за економічним призначенням об’єктів ринкових відносин: ринок предметів споживання, ринок засобів виробництва, ринок капіталу, валютний ринок, ринок інформації; за суб’єктами: ринок покупців, ринок продавців


Види кредиту Ринок грошей та ринок капіталів дуже подібні, бо на обох ринках відбувається рух грошей. Гроші – це особливий товар, що служить загальним еквівалентом при обміні товарів, є для них формою вартості. Як і на будь-який інший товар, є попит і на гроші. Умовою кредиту є обов’язкове його повернення у зазначений термін і забезпечення прибутку. Той, хто надає гроші, кредитор, а той, хто отримує, – позичальник. За способом надання в ринковій економіці розрізняють такі види кредитів: комерційний кредит; банківський кредит; споживчий кредит; іпотечний кредит; державний кредит; міжнародний кредит. 6. Ринок цінних паперів Ринок цінних паперів тісно пов’язаний із ринком коштів та капіталів.


дивитися на реферати схожі на "Система ринків. Класифікація ринків". П л а н. | Вступ. | 2 | | | | | Ринок: поняття, його мету, основні функції. | 3 | | Умови функціонування ринку. | 6 | | | | | Класифікація ринку. | 7 | | | | | Висновок. | 9 | | | | | Список використаної літератури. | . Ринок - це сукупність економічних відносин з приводу купівлі -продажу товарів і послуг за цінами, що встановлюються на основі попиту тапропозиції в результаті конкуренції. Об'єктами ринку є товари і гроші.


Реферати українською » Экономика » Види ринків та їх взаємозв'язок. Реферат Види ринків та їх взаємозв'язок. Страница 1 из 3 | Следующая страница. Зміст. Ринок - це система економічних перетинів поміж господарюючими суб'єктами, що базується на мінових відносинах і платності всіх благ та надання послуг. Ринок є не площа, де випадково зустрілися окремі покупці, й продавці, а соціальний механізм, здійснює постійну зв'язок між виробниками споживачами економічних благ, між яких відбувається обмін товарів та послуг, за ціною, яку вдалося домовитися. Опис структури ринку залежить від вибраних критеріїв класифікації. Є кілька критеріїв, якими можна виявити основні складові елементи єдиної ринкової системи.


по видах сировини. товарно-сировинні ринки. Споживчий ринок — це ринок товарів і послуг, закуповуваних або орендованих окремими особами або домогосподарствами для особистого (некомерційного) споживання. - ринок урядових закладів. Споживчий ринок може бути класифікований або по характеристиці покупця, або по типах продукції. Класифікація по характеристиці покупця допускає різні критерії. Класифікація по типу продукції проводиться залежно від виду й призначення товарів. Наприклад, ринки харчових товарів, текстильних товарів і одягу, господарських товарів, меблів, товарів тривалого користування тощо. Розглянемо докладніше ринок товарів промислового призначення.


Структура (види) ринку. Ринок - це складне утворення, що має розгалужену структуру. її аналіз можна здійснювати за різними критеріями. За рівнем економічних свобод можна виділити вільні (або стихійні) та регульовані ринки. Вільним є ринок, на якому стихійна гра. Схема 4.3. Класифікацію ринків можна здійснювати за ступенем зрілості ринкових відносин. За цим критерієм виділяються ринки, що формуються, і розвинені ринки. До першого виду належать ті, що перебувають у стадії становлення. Вони характеризуються недостатньо розвинутими формами обміну, великою часткою товарообміну (бартер), нерозвиненою системою служб та організацій, що їх обслуговують, недосконалою законодавчою базою.


Ринок має складну структуру, яка включає різні види ринків. Види ринків класифікують за такими критеріями: · економічне призначення об'єктів ринкових відносин; · ступінь зрілості ринкових відносин . Ринок предметів споживання і послуг. На цьому ринку відбувається купівля-продаж споживчих товарів та послуг. Він відіграє провідну роль, оскільки спрямований на задоволення фізіологічних та соціальних потреб людини. Він безпосередньо відображує виробництво і споживання, попит і пропозицію товарів.


Реферат на тему: Структура ринку. Критерії класифікації ринків. Структурування ринку. Структурування ринку — це поділ усієї системи ринкових відносин на специфічні групи елементів, які визначаються за вибраними критеріями. Оскільки ринок є складним і різноманітним явищем економічного життя, таких критеріїв може бути кілька (табл. 4). Найчастіше для класифікації ринкових структур застосовується критерій економічного призначення об'єктів ринкових відносин. За об'єктами купівлі-продажу ринок поділяється на такі види ринків (рис. 5) . Таблиця 4. Класифікація ринків. Критерій класифікації. Вид ринку. За економічним призначенням об'єктів ринкових відносин. товарів і послуг фінансовий праці.


Сучасний ринок являє складну інтегровану систему для аналізу і характеристики, структури якої використовують різноманітні класифікаційні ознаки та критерії. Класифікація ринків необхідна також для більш глибокого розуміння закономірностей та особливостей організації ринкових процесів, функцій їхньої інфраструктури. Тому, виходячи з мети дослідження вибирають ті чи інші класифікаційні ознаки і розробляють відповідну класифікацію. Теорія маркетингу виділяє ринок ресурсів (ринки сировини, валютні ринки та ринки праці); ринок товарів та послуг; ринок виробників; ринок споживачів; ринок посередникі.


Реферат Види товарних ринків. Тема: Курсовые проекты. ЗМІСТ. Якщо у покупців поки немає вибору при покупці товарів, якщо якість і ціна диктуються виключно виробниками - монополістами, то їх бажання і потреби ніким враховуватися не будуть. Ринок - сукупність існуючих і потенційних покупців товарів. В Ринок - не тільки сукупність існуючих і потенційних споживачів, але і комплекс взаємопов'язаних елементів - товарна пропозиція, ціна і попит рис 1. p> Ринок існує тоді, коли люди зустрічаються прямо або через своїх посередників з тим, щоб продати або купити товари і послуги. На вільному ринку процес обміну, купівлі-продажу визначає, кому які товари с.


Ринок золотає складовою ринку загального товарного виробництва, що виконує роль механізму розподілу й перерозподілу цього металу у загальному товарному виробництві, заснованому на співвідношенні попиту і пропозиції. Валютний ринокє специфічним, предметом купівлі-продажу на ньому є різні національні валюти. Види цінних паперів, їх класифікація та характеристика. Види, типи, форми ринків праці. Визначення витрат та їх класифікація. studopedia.su - Студопедия (2013 - 2021) год. Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав!


· в залежності від виду покупців розрізняють споживчий ринок і ринки організацій. Останні в свою чергу поділяються на ринки продукції виробничо-технічного призначення, ринок перепродажу та ринок державних установ та організацій; · в залежності від того, хто домінує на ринку, розрізняють ринок продавця і ринок покупця; · в залежності від міри втягнення споживача в процес продажу розрізняють: потенційний ринок; доступний ринок; кваліфікований ринок; цільовий ринок; освоєний ринок. В основі процесу вибору цільових ринків лежить вивчення такого базового показника, як ринковий попит.


Особливу класифікацію видів ринку застосовують фахівці з маркетингу. Вони розрізняють ринок продавця і ринок покупця. На першому більше влади мають продавці, а найактивнішими "діячами" вимушені бути покупці. На другому, навпаки, більше влади мають покупці й найактивнішими "діячами" вимушені бути продавці. Залежно від того, хто є покупцем товару, що продається і з якою метою він купується, розрізняють також споживчий ринок, ринки виробників, проміжних продавців, державних установ і міжнародний ринок. Споживчий ринок - окремі особи і господарства, які купують товари для особи.


Типи ринків, їх класифікація, а також виділення особливостей кожного з них є важливим елементом у розумін. На додаток до цієї класифікації можна виділити типи і види ринків за відмінностей в конкуренції: ринок вільної конкуренції (абсолютно рівні права мають обидві сторони ринкових відносин, тобто і покупці, і продавці); ринок недосконалої конкуренції (варіації з монопольними ринками). Виділяються типи і види ринків за територіальною ознакою . Зрозуміло, всі типи ринків та їх характеристика є важливим елементом у розумінні того, як функціонує ринкова і, ширше, - вся економічна система. Існує також і інша класифікація типів ринку, а саме, за рівнем розвиненості і самостійності: вільний ринок


Фінансовий ринок (ринок позикових капіталів) забезпечує рухливість капіталів, їх переливання в найбільш прибуткові, а, отже, найбільш важливі, перспективні галузі виробництва. Це один з самих комплексних ринків, він часто розбивається на грошовий ринок і ринок капіталів. Існують також ринки духовних благ, що перетворюють на об'єкт купівлі-продажу духовні ідеї, стимулюючі їх народження, поширення і використання. Взаємодія кожного елементу ринку призводить до ефективного функціонування усього ринкового господарства. Ринок виконує ряд функцій: регулювальну, стимуляційну, розподільчу, інтегра.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

японские шоу 21 угадайка без цензуры онлайн

кантрольная работа па беларускай мове 4 клас займеннік

как вставить usb вход в магнітофон маяк м240с-1 к