припущення щодо насичення чорноморських вод сірководнем

Висловіть гіпотези щодо насичення чорноморських вод сірковод- нем. Які наслідки це може мати? Як їх уникнути? Не тот ответ, который вам нужен? Найди нужный. Самые новые вопросы. Математика - 10 месяцев назад.


Висловіть гіпотези щодо насичення чорноморських вод сірководнем. Які наслідки це може мати? Як їх уникнути? . Знаешь правильный ответ? Висловіть гіпотези щодо насичення чорноморських вод сірководнем. Які наслідки це може мати? Як їх ун.


Існує цілий ряд гіпотез щодо причин виникнення такої назви: Турки і інші завойовники, що намагалися підкорити населення побережжя моря, зустрічали запеклий опір з боку адигів (черкесів), абхазів та інших племен, за що й прозвали море Караденіз - Чорним, негостинним [5]. Теорія чорноморського потопу) говорить, що 7500 років тому воно представляло собою найглибше на землі прісноводне озеро, рівень був нижче сучасного на сто з гаком метрів. В кінці XIX століття експедиція під керівництвом І. Б. Шпіндлера відкрила насичення глибинних шарів моря сірководнем; пізніше учасник експедиції відомий російський хімік Н. Д. Зелінський дав пояснення цьому явищу.


Проба показала, що вода нижче 183 метрів насичена сірководнем. Подальші дослідження підтвердили, що Чорне море є найбільшим у світі сірководневим басейном. 3500 - 4000 років тому не існувало Гібралтарської протоки, і Середземне море ділилося на два басейни: зовнішнє море на заході від Сицилії та Внутрішнє море - на сході від неї. Рівні цих морів були значно нижчий від сучасного. Існують різні гіпотези щодо причин стримування сірководню на глибині. На нашу думку, сірководень в розчиненому стані стримує тільки значне тиск верхніх шарів води (10-20 атмосфер). Якщо зняти цю "пробку", то вода "закипить", і з неї відбудеться швидке виділення сірководню у вигляді газу (за аналогією з пляшкою з газованою водою).


Нижче у чорноморській воді кисню немає. Він витіснений отруйним сірководнем . Його сліди у відкритому морі помітні вже з глибини 50 м, а біля узбережжя – глибше 200 м. Нижче й до самого дна його концентрація неухильно зростає. Такий шар води називають «мертвим». У цьому царстві холоду й мороку ніщо не живе, крім анаеробних бактерій роду мікроспіра. Сірководень – узагалі не рідкість для водойм, але він легко окислюється. У Чорному морі вертикальні рухи води дуже обмежені, тому кисень у нижні шари моря не проникає і сірководень займає 87 % об’єму води. Під впливом північних вітрів із берега водні маси Чорного моря пересуваються, створюючи малопотужні теплі течії .


Чорноморський сірководень. Якщо в біолога, геолога чи географа, що він знає про глибинах у Чорному морі, то відповідь буде однозначним: Чорне море – величезний резервуар сірководню. Можна почути також фантастичних проектах промислового отримання сірки і сірчаної кислоти з одночасної очищенням чорноморських глибин. Сьогодні увагу до проблеми походження чорноморського сірководню безпосередньо з припущеннями про підвищення рівня сірководневою зони у частині моря, ні з встановленим фактом великого зараження сірководнем придонних вод північно-західного шельфу у період. Дефіцит кисню у тому найпродуктивнішому районі у Чорному морі призвів до масової загибелі бентосных мікроскопічних тварин!


Солоність чорноморської води неоднакова: біля берегів вона становить до 10 ‰, у центральній частині — 18 ‰. Тобто вона вдвічі менша від середньої солоності вод Світового океану. Це пояснюється притоком у Чорне море великої кількості прісної річкової води. Своєрідною особливістю Чорного моря є наявність у воді шару сірководню. Він починається з глибини приблизно 200 м і займає 87 % об'єму моря. Це потребує вживання низки заходів щодо очищення стоків та охорони води Чорного моря від забруднення. Жива природа Чорного моря та його узбереж охороняється в спеціально створеному з цією метою Чорноморському біосферному заповіднику.


Чорне море - МОРЯ, ПОВЕРХНЕВІ ТА ПІДЗЕМНІ ВОДИ - ФІЗИЧНА ГЕОГРАФІЯ УКРАЇНИ - ГЕОГРАФІЯ УКРАЇНИ - підготовка до ЗНО - навчальний посібник, що містить нову програму з географії для вступників на економічні, географічні та інші спеціальності вищих навчальних закладів, а також відповіді на кожне питання. Автори дають загальний географічний огляд земної кулі, детально розкривають зміст фізичної та економічної географії України. Значна увага приділяється висвітленню сучасної економічної і соціальної географії. Наводиться економіко-географічна характеристика 22 країн Європи, Азії, Америки, Африки і А.


Запаси природного газу на Чорноморському шельфі у Винятковій морській економічній зоні України становлять близько 50 млрд м3[8]. Гідрат метану. Чорне море багате газогідратними родовищами (до 65-70 трлн м3), а в районі глибоководної Кримської частини моря запаси газогідратних родовищ складають понад 20 трлн м3. Зі зростанням глибини швидко зменшується до 0,5 см³, на глибині близько 200 м. Така кількість не достатня для підтримання органічного життя, тому воно зникає, за винятком кількох видів бактерій (мікроспора естуарії). Другу перешкоду для розвитку організмів нижче 200 м глибини становить висока кількість сірководню (H2S), яка зростає до 6—7 см³ на літр води на глибині 2 000 м.


Майже вся товща води Чорного моря насичена отруйним сірководнем, крім тонкого поверхневого шару - близько 150-200 м від поверхні, насиченої киснем. Тому можна вважати, що море має два шари - живий, у вигляді порівняно тонкої плівки, і мертвий, насичений сірководнем. В результаті відбувається отруєння всіх трофічних систем моря, що веде до руйнації традиційних біогеноценозів, що відображено на рис. 31. Рис. 31. Структура забруднень Азово-Чорноморського басейну. Для поліпшення стану Чорного моря в 1992 р. підписали та ратифікували Бухарестську конвенцію шість причорноморських держав (Болгарія, Г.


Зазвичай у всіх морських водоймах у воді сірководень відсутній і присутній у достатній кількості кисень. У товщі морського ґрунту, як правило, вільний кисень відсутній і дуже часто присутній сірководень. Вся товща води і сама верхня плівка ґрунту, де є вільний кисень, називаються окислювальною зоною, яка протиставлена більш глибоким шарам ґрунту і називається відновною зоною, де кисень відсутній і присутній сірководень. Якщо умови для вертикального перемішування води несприятливі, а ґрунти містять велику кількість органічної речовини, межа відновної зони піднімається вгору і захоплює значну то.


Застосування глибинної води Чорного моря, яка містить сірководень та окислену сірководневу воду, як середовища культивування морських водоростей. (19) (21) a200510066 (22) 25.10.2005 (24) 15.03.2007 (46) 15.03.2007, Бюл. №3, 2007р. (72) Полікарпов Геннадій Григорович, Лазоренко Галина Євдокимівна, Терещенко Наталія Миколаївна (73) ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ПІВДЕННИХ МОРІВ ІМ. О.О.КОВАЛЕВСЬКОГО НАН УКРАЇНИ 3 78444 дінофлагеллят в глибинній воді (NA) з початковою концентрацією сірководню, рівною 12,2мгH2S·л-1, і поверхневій воді (No) через 17 діб від початку експериментів; Фіг.5 - Відношення темпів поді.


Щодо пояснення сучасної назви існує декілька гіпотез : 1 . Турки , що зустрічали сильний опір місцевих жителів , називали море чорним , тобто негостинним. 2 . Чорним називали море через сильні шторми , що бувають тут. Поширені бурі та червоні водорості. Із 160 видів чорноморських риб найпоширенішими є кілька, ставрида, хамса, камбала-калкан, кефаль, білуга, оселедець; бички, морський окунь. У Чорному морі також живуть далекосхідний лосось (горбуша), балтійська тріска, До ссавців Чорного моря належать тюлень-монах і три види дельфінів: афаліна, білобочка й азовка. Сірководень - безбарвний газ із запахом тухлих яєць і солодкуватим смаком. Хімічна формула - H2S.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

японские шоу 21 угадайка без цензуры онлайн

кантрольная работа па беларускай мове 4 клас займеннік

как вставить usb вход в магнітофон маяк м240с-1 к