любов до рідної землі рідної мови свогонароду

Він щиро любив свою землю, народ і хотів, щоб він був вільним. Його душа боліла за Україну, але він не міг побороти систему, тому весь свій біль викладав у творах, які й досі не можна читати без порухів душі. Українцям, які відвернулися від мови своїх батьків, забули рідну землю, Шевченко дорікав: І всі мови Слов’янського люду — Всі знаєте. А своєї Дасть бі… . Він тяжко переносив усі біди рідної землі й хотів лише одного: миру на своїй Батьківщині. Отже, ми повинні бути безмежно вдячними людям, які поплатилися життям за те, щоб ми зараз жили у вільній країні й говорили українською. І ми повинні зробити все, щоб наша мова не зникла, щоб нею розмовляли ще й наші правнуки.


1. Любов до рідної землі. 2. Роль рідної мови в житті людини. Висновки. Список використаної літератури. Без рідної мови не має народу як нації. Поетично і влучно сказав про це відомий письменник Панас Мирний, який назвав мову найдорожчим скарбом народу. Він писав: "Мова - така ж жива істота, як народ, що її витворив, і коли він кине свою мову, то вже буде смерть задля його душі, смерть задля всього того, чим він відрізняється від других людей[1, c. 67-69]. Висновки. Для нас Україна – окрема держава, цілий космос, що не є схожим на будь-кого зі своїх сусідів. Любов до рідної землі, інтерес до її славного минулого та вболівання за невідоме майбутнє - це вічні теми, яких торкалися письменники .


Жертовшсть заради свого народу i Батькiвщини - це жива мова любовi до них. «Немае бшьшо! любовi понад ту, хто життя свое кладе за друзiв сво!х» -каже Христос. У кожнiй добi нашого народу ми мали завжди багато вщважних геро!в, якi з любовi до Батькiвщини i рiдного краю свою кров проливали i життя вщдавали. «Наша земля - це братня могила лицарiв, геро!в за волю Укра!ни». Це сiчовi стршьщ, во!ни УГА, УПА, во!ни Друго! свггово! вiйни.


Формувати розуміння того,що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ ,ні Україна як держава ; розширювати знання про красу і багатство української мови; пробудити почуття національної гідності ;вчити поєднувати любов до поезії ,української пісні , формувати естетичні смаки учнів ; виховувати любов до рідної мови ,рідного краю,його традицій , почуття поваги до всього свого ,українського ,бажання розмовляти рідною мовою .. Конспект на урок Українська мова скачати.


Знай, бережи, збагачуй велике духовне надбання свого народу – рідну українську мову. Це – мова великого народу, великої культури. Без любові до рідного слова неможлива любов до рідної землі, до своєї вітчизни. Тому у контексті сказаного В.О.Сухомлинський у книзі «Щоб у серці жила Батьківщина» стверджує: «Рідне слово – то невичерпне, життєдайне і невмируще джерело, з якого дитина дістає уявлення про навколишній світ, про свою родину, про своє село і весь наш край. Віками народ творив це багатство, відкладаючи у скарбницю рідної мови найдорогоцінніші перлини мислі, уяви, фантазії, пісні, казки».


Сам Господь Бог вложив у серце кожної людини любов до рідної землі, любов до свого народу, до його звичаїв, традицій, духовності, до нашої дивовижної мови – генетичного коду нашої душі, нашої художньої літератури і загалом всього мистецтва, а особливо до святих чудотворних ікон, котрих на українській землі є понад 250 найменувань. Рідна Батьківщина – це спільна мова, духовна кров народу, якою говоримо, розмовляємо з Богом у молитві, співаємо пісні, чуємо голос предків Вона нас огріває, оживляє мільйони душ, гуртує до купи. У мові виражається світогляд народу, вона формує духовний інтелект нації. Мова – безсмертна душа народу – генетичний код нації, який об’єднує минуле з теперішнім, і відкриває прийдешнє.


Грудка рідної землі, яку проніс біля свого серця фронтовими дорогами герой «Балади про колосок», була для нього втіленням «малої» і «великої» Вітчизни, її часткою. І зерно, що проросло в грудці від крапель крові бійця та тепла його товаришів, - символ перемоги життя над смертю. Але найкраще тема любові до рідної землі, до рідної України пролунала в поемі «Це було на світанку». Прототипами героїні - Докії Петрівни - стали прославлена ланкова Ганна Кошова і рідна мати поета. Українська мова та література. Зарубіжна література / На допомогу учням 5 – 11 кл., абітурієнтам. – Харків: Торсінг, 1999.


Мова народу - це нев’янучий і невмирущий цвіт усього його духовного життя, показник свідомості. У мові одухотворено народ і батьківщину, втілено творчу силу духу народного. Тут небо вітчизни, її поле і гори, долини й ліси. І оживає повний думки й почуття голос рідної природи, і летить в рідних мелодіях всією Україною. Однак в глибинах народної мови відбивається не тільки природа рідного краю, а й історія духовного життя народу. Змінюються покоління, але плоди їхньої творчої праці залишаються в мові як спадок нащадкам. Завдяки мові ми отримуємо ґрунтовні знання про історію українського народу, .


Без Батьківщини немає народу, немає нас. Усі ми любимо, і будемо одвічно памятати нашу домівку, край де ми проводили щасливі роки нашої молодості, а можливо і проведемо там все життя. Всюди добре але вдома найкраще і кожен це усвідомлює. Ми всі будемо робити так, щоб всі щасливі моменти залишились у нашому житті лише на яскравому фоні. І це стосується не лише щасливих спогадів про минулі роки, це стосується і щасливих спогадів про наші почуття до певної особи, а точніше про наше вірне і перше справжнє кохання. Немає солодшої миті, ніж перше кохання, і всі це пройшли. Пройшли той момент коли ва.


Міжнародне свято, День рідної мови, святкується щорічно 21 лютого. Розповідаємо, як виникла ідея його створення, а також цікаві факти про українську мову. В кінці — додали вислови відомих людей про мову, які точно надихнуть вас до глибшого її вивчення. Ідея створення Дня рідної мови. 21 лютого всі країни світу святкують День рідної мови. Це свято започаткували у 1999 році, а святкують з 2000, тож йому вже 20 років. На сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі, постановили, що таке свято має існувати для підтримки багатомовності, а також, мовного і культурного різноманіття.


1. Рідна мова. Рідною мовою належить уважати мову своєї нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з поперед – німи поколіннями, їх духовними надбаннями. «До основних кваліфікаційних якостей громадянина входить активне володіння рідною мовою» (У.Аммон). Нормальним є, коли рідну мову діти засвоюють від батьків. Мова – це невичерпна духовна скарбниця, в яку народ безперервно вносить свій досвід, всю гаму свого розуму і почуття. Мова – це канва, на якій людина вишиває узори свого життя. Із сивої глибини віків бере початок наша мова. Шлях її розвитку – це тернистий шлях боротьби. Любов до Батьківщини не можлива без любові до рідного слова.


Виховувати любов до рідної мови, рідної землі, художнього слова, пісні, повагу до батьків. (Клас святково прибраний. На дошці плакат «Свято мови», розвішані рушники, на столах розкладені українські вишиванки.) Учитель. Шановні гості, друзі! Запрошуємо вас до нашої господи - на сіль, хліб, на щире слово, бесіду мудру, свято наше - торжество рідної мови. Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Ось ми і вчимося любити, шанувати мову свого народу. Де б ви не були - ніколи не забувайте той клаптик землі, де ви народилися і виросли, ту мову, якою вам співали колискову, якою ви вимовили перші свої слова. А чи знаєте ви пісні українські? Адже пісня - душа народу. Учні. Так, знаємо.


Любов до Батьківщини починається з любові до рідної природи. Найближчим почуттям природа, це природа тих місць, де ми народилися. Треба любити й цінувати ту красу, що дарує нам природа, особливо якщо це знайомі з дитинства улюблені місця природи рідного краю. Мабуть, найдужчі й хвилюючі спогади з дитинства - це спогад рідних місць, улюблені стежки, завулки, те, що робить любов до рідного краю незмінної й такий незабутньої.


На тему. «Мова – душа народу». Підготувала. Ємельянова В.В. Умань – 2014. Виховна година. Тема: «Мова – душа народу». Мета: Розширити знання дітей про Україну, українську мову. Збагачувати словниковий запас учнів. Розвивати мовлення. Виховувати любов до рідної мови. Хід заняття. Організація класу. Бо наша мова – як чарівна пісня, що вміщує палку любов до Вітчизни, ніжність до рідної землі. 300 000 пісень склала Україна. Пісня – душа народу. Послухайте, діти, українську пісню «Одна калина» муз. Р. Квинти, сл.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

японские шоу 21 угадайка без цензуры онлайн

кантрольная работа па беларускай мове 4 клас займеннік

как вставить usb вход в магнітофон маяк м240с-1 к