розповідь про материк австралія 4клас

Природа Австралії. Розповідь про Австралію. Австралія є шостою країною в світі за розмірами і єдиною, яка зайняла весь континент. Повна її назва – Австралійський союз. До складу держави крім материка входять і прилеглі острови, найбільшим з яких є острів Тасманія. Рельєф і корисні копалини Австралії. Австралія є найнижчим материком: практично на половині території його поверхні середні висоти не перевищують 300 м. Оскільки в основі континенту лежить давня платформа, то в його рельєфі переважають рівнини. Значна частина Австралії належить Західноавстралійскому плоскогір’ю. Варто зазначити, що на території Австралії льодовиків, вулканів і землетрусів немає.


Австралія (від латин, "австраліс" — південний) найменший материк на Землі (площа 7,7 млн км2), який виділяється своєрідністю природи. Тут відсутні діючі вулкани, льодовики, в органічному світі багато ендеміків.Австралія повністю розміщена у Південній півкулі. Майже посередині материк перетинає Південний тропік. Крайня північна точка материка — мис Йорк (10°4Г пд. ш., 142°32' сх. д.), південна — мис Південно-Східний (39° 11' пд. ш., 146°25' сх. д.). Стосовно початкового меридіана вона далеко віддалена на схід. Крайня західна точка — мис Стіп-Пойнт (26°09' пд. щ., 1.


Дана презентація прийде на допомогу вчителю під час проведення уроків природознавства в 4 класі з теми "Австралія ". В даній презентації подано матеріали про: географічне положення материка, клімат, корисні копалини, господарську діяльність населення, найбільші міста держави, наведено приклади цікавинок про Австралію.. Презентація на урок Природознавство скачати.


— Австралія — найменший материк Землі. Його протяжність зі сходу на захід більша, ніж із півночі на південь. У яких півкулях розташована Австралія? . 5. Розповідь з елементами бесіди з метою формування уявлення про корисні копалини материка Австралія. Розгляньте фізичну карту Австралії (на таблиці, в атласі, слайді або фізичну карту півкуль). Родовища яких корисних копалин є на материку?


У південній півкулі Землі знаходиться єдина держава, що займає весь однойменний материк – Австралія. Материк Австралія відокремлений від решти світу, і часто все, що з ним пов’язано в умах людей – це кенгуру, коали або навіть жарти про те, що там всі ходять догори ногами. Однак Австралія – це по-своєму унікальний материк, що володіє своїми природними і культурними особливостями. Великий вплив на австралійський клімат надають океанічні течії. Це призводить до появи довгих засух і досить низького тиску. Такі фактори впливають і на кількість опадів, яка щорічно змінюється. На материку переважає п.


Урок природознавства четвертий клас. Тема " Австралія - найсухіший материк". Перегляд файлу. Тема: АВСТРАЛІЯ — НАЙСУХІШИЙ МАТЕРИК. Мета: розширити уявлення учнів про освоєння світу та відкриття нових земель; ознайомити з розташуванням, природними особливостями материка; навчати працювати з різною інформацією; розвивати пізнавальний інтерес, логічне мислення, здатність співпрацювати, робити висновки; виховувати цікавість до оточуючого світу; культуру мовлення; сприяти екологічному вихованню школярів.


Острови Уїтсандей, Австралія. 3. Австралію можна назвати самою відокремленої країною, яка знаходиться практично на самому краю земної кулі. Ця країна не має близьких сусідів, і її з усіх боків омивають води океану. 4. Австралія – найсухіший населений континент на Землі, найбільш сухий – Антарктида. 50 мільйонів років тому Австралія і Антарктида були єдиним материком. 5.Материк був заселений приблизно 70 тисяч років тому, а перші поселенці прибули сюди по морю. Так що аборигени Австралії стали першими мореплавцями в історії людства. 6. Австралія входить в топ-10 країн, у яких високий рівень жит.


Найбільшим материком є- (Євразія). Найменший материк на Землі- (Австралія). ІІІ.Мотивація і цілеспрямування (повідомлення теми і мети уроку). «Відстрочена відгадка». Сьогодні ми продовжимо подорож материками і зупинимось на материку,який має багато назв: «Південна Земля», «материк-острів», «Австралія і Океанія», «Країна пустель», «Материк-навпаки». Як ви думаєте, чому він має стільки назв? Чи можемо ми одразу дати відповіді на запитання? Так, лише познайомившись із материком ми зможемо дати відповідь на запитання. Розповідь учнів супроводжується мультимедійною презентацією. План викладу матеріалу. «Південна Земля». «Материк-острів». «Австралія й Океанія». «Країна пустель».


Климат материка Австралия. Материк Австралия находится сразу в трех климатических поясах – это субтропический пояс, тропический пояс и субэкваториальный пояс. Субтропический пояс континента Австралия включает в себя три климата – субтропический континентальный, субтропический влажный и средиземноморский.


Географічне положення материка. Австралія – найменший материк земної кулі. Її іноді називають навіть великим островом. Посередині Австралію перетинає Південний тропік, і вона майже вся, як і Південна Африка, лежить у тропічних широтах Південної півкулі. Розташування більшої частина у спекотному і сухому тропічному кліматичному поясі робить її найсухішим материком земної кулі. Австралія знаходиться на великій відстані від інших материків. З Євразією її з’єднує лише «міст» Великих Зондських островів. Така ізольованість вплинула на формування її природи, обумовивши виняткову своєрідність рослинно.


Австралия – это самый маленький материк на нашей планете, омывающийся Индийским и Тихим океанами. Ее территория занимает всего лишь небольшое количество суши. Это единственное государство, которое занимает целый континент, и называется полностью. План доклада: 1. Описания материка. 2. Рельеф Австралии. 3. Климат. 4. Представители фауны и флоры. Описание материка. Австралия – это самый маленький материк на нашей планете, омывающийся Индийским и Тихим океанами. Ее территория занимает всего лишь небольшое количество суши. Это единственное государство, которое занимает целый континент, и называется полностью Австралийский Союз.


Австралія – найдавніший материк, але наймолодша держава. І ще … у неї немає земельних меж ні з однією країною. Лідируючи за рівнем грамотності, Австралія відноситься до одної з десяти держав світу з найвищим рівнем життя. Випередила такого монстра, як Південна Америка з видобутку алмазів. Після відкриття в 1979р. алмазної жили в Західній Австралії, вона тепер займає перше місце в світі з видобутку цих дорогоцінних каменів. Валюта країни – австралійський долар, між іншим, зроблений з пластику. Найбільше місто цієї країни – Сідней (чисельність – 4млн. Осіб). Столиця Канберра не так багатолюдна –.


Дана розробка допоможе розширити знання дітей про особливості природи Австралії, розвивати просторову уяву, вміння працювати з картою півкуль, вчити складати комп"ютерні презентації, розповідати про природу материка, виступати перед класом з підготовленою інформацією, виховувати пізнавальний інтерес. Всі класи 1 клас 10 клас 11 клас 2 клас 3 клас 4 клас 5 клас 6 клас 7 клас 8 клас 9 клас Дошкільне виховання. Всі предмети Алгебра Біологія Географія Геометрія Екологія Економіка Зарубіжна література Іноземна мова Інформатика.


Австралія (варіант 8) — презентація з географії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Клімат австралії Температура в Австралії піднімається у північному напрямку Більша частина материка лежить в тропічному поясі Північна частина – субекваторіальний кліматичний пояс Південна частина - субтропічний. Слайд #8. Природні зони австралії В Австралії добре виражена природна зональність ландшафтів. Цьому сприяє рівнинний характер рельєфу материка й відсутність на ньому орографічних меж (високих гір). Природні зони поступово змінюються при русі з півночі на південь по мірі зміни температур, режиму й кількості опадів.


Австралия это уникальная страна занимающая целый континент. Достопримечательности Австралии. Города. География. Видео. Фото. Практическая информация для туристов. Австралия – единственный континент, где нет ни копытных, ни обезьян. Здесь есть два выживших представителя хищников — тасманский дьявол, плотоядное сумчатое животное, и собака динго. Один из символов Австралии, тасманский дьявол, раньше жил на всей территории материка, но человек и динго вытеснили его на Тасманию. Лирохвост. Чрезвычайно богат мир пернатых Австралии, насчитывающий 720 видов птиц, из них почти половина — эндемики.


Австралія — найменший і засушливий континент планети, в тому числі самий плаский із усіх відомих у світі. Оточуючі моря, и океани слабко впливають на клімат внутрішніх районів, тому опадів там випадає мало. Близько половини країни займають пустелі і напівпустелею. Але вздовж північно-східного узбережжя, де частіше йдуть дощі, ростуть вологі тропічні лісу. Тільки Австралії можна зустріти яйцекладущих ссавців: качкодзьоба і ехидну. Вчені вважали, що вони цілком вимерли мільйони тому. Саме тому Австралію часто називають музеєм живих копалин. Большаков У. У. Зелений материк на синьому океані: Розповіді про Австралії. М.: Малюк, 1982. Сахарнов З. У. Як відкривали Землю.


Цікаві факти про материк Австралія та його мешканців. Найменший і такий далекий континент – посушлива Австралія. Що ми знаємо про неї? Там стрибають кенгуру, бродять дикі собаки динго, а до берегів величезних піщаних пляжів часто підбираються кровожерливі акули, спраглі поласувати серфінгістами. На цьому запас знань у більшості людей закінчується. А тим часом Австралія це територія унікальних тварин, незвичайного рослинного світу, хоробрих і сильних людей. Прийшла пора розширити свій кругозір і познайомитися з маленьким, але таким загадковим материком і дізнатися цікаві факти про Австралію. Цікавих фактів про материк Австралія.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

японские шоу 21 угадайка без цензуры онлайн

кантрольная работа па беларускай мове 4 клас займеннік

как вставить usb вход в магнітофон маяк м240с-1 к