іван брюховецький реферат

Вперше ім'я Івана Брюховецького згадано в «Реєстрі Війська Запорозького» 1649 року серед козаків гетьманської Чигиринської сотні під іменем «Іванець Хмельницького». За твердженням літописця Самійла Величка, старший служник Брюховецький виконував гетьманські доручення. Після смерті Богдана він супроводжував гетьманового сина Юрка до Києва для навчання в колегію.


Іван Брюховецький - Реферат. Вперше ім'я Івана Брюховецького згадано в «Реєстрі Війська Запорозького» 1649 року серед козаків гетьманської Чигиринської сотні під іменем «Іванець Хмельницького». За твердженням літописця Самійла Величка, старший служник Брюховецький виконував гетьманські доручення. Після смерті Богдана він супроводжував гетьманового сина Юрка до Києва для навчання в колегію.


Вперше ім'я Івана Брюховецького згадано в «Реєстрі Війська Запорозького» 1649 року серед козаків гетьманської Чигиринської сотні під іменем «Іванець Хмельницького». За твердженням літописця Самійла Величка, старший служник Брюховецький виконував гетьманські доручення. Після смерті Богдана він супроводжував гетьманового сина Юрка до Києва для навчання в колегію.


Іван Брюховецький - український військовий, політичний і державний діяч. Біографічні відомості, період гетьманства та підписання Андрусівського договору. Погляди істориків щодо промосковської політики Брюховецького та її наслідків для Гетьманщини. Кафедра філософії, історії та політології. Індивідуальне завдання. з теми: «Іван Брюховецький». Виконала: Алєксєєнко Олександра Вікторівна. Перевірив: Красовський Володимир Миколайович.


Іва́н Брюхове́цький (1623 (місце народження невідоме) — 17 червня 1668, Опішня[1]) — український військовий, політичний і державний діяч, дипломат. Гетьман Війська Запорозького, голова козацької держави на Лівобережній Україні (1663—1668). Жертва політичного убивства.. Опис документу: Іва́н Брюхове́цький (1623 (місце народження невідоме) — 17 червня 1668, Опішня[1]) — український військовий, політичний і державний діяч, дипломат.


Реферат на тему: Іван Брюховецький –. славний представник. козацької старшини Війська Запорізького. Вперше ім'я Івана Брюховецького згадано в «Реєстрі Війська Запорозького» 1649 року серед козаків гетьманської Чигиринської сотні під іменем «Іванець Хмельницького». За твердженням літописця Самійла Величка, старший служник Брюховецький виконував гетьманські доручення. Після смерті Богдана він супроводжував.


Іван Мартинович Брюховецький почав свою кар'єру при Богдані Хмельницькому, у якого він був старшим служкою. Згодом Іван супроводжував сина Богдана Юрія, коли того було відправлено на навчання. Суворе, аскетичне життя, яким жили козаки, викликало подив у очевидців, а право визнаватись запорізьким козаком вважалось найпочеснішою відзнакою не тільки серед українців. "Іван Сірко". В історії козацтва чимало імен, відомих не лише на батьківщині, але й далеко за її межами.


На початку свого гетьманування І. Брюховецький проводив відверто промосковську політику. Одразу після обрання гетьманом він уклав з Московською державою Батуринські статті 1663 року, ставши першим з українських гетьманів, який поїхав до Москви. Батуринські статті У цій угоді підтверджувалися Березневі статті, укладені ще Б. Хмельницьким. Вона також містила нові пункти: • гетьманська адміністрація.


Іва́н Брюхове́цький (1623 (місце народження невідоме) — 17 червня 1668, Опішня) — український військовий, політичний і державний діяч, дипломат. Гетьман Війська Запорозького, голова козацької держави на Лівобережній Україні (1663—1668). Жертва політичного убивства. Син Мартина Брюховецького. Походив з Полтавщини. За твердженнями Мирона Кордуби, родовід був невідомим, його суперники Яким Сомко, Василь Золотаренко закидали І. Брюховецькому польське походження. Змінив обряд на православний після.


Походження Брюховецького невідомо: збереглося зведення, що він був "напів-лях". Збереглися свідчення, що козацьких предків Брюховецький не мав, а освіту здобув в уніатській школі. Службу у Війську Запорізькому почав в 1648 році, як старший джура (слуга) при гетьмані Богдані Хмельницькому. У 1649 році ім'я Брюховецького згадується в реєстрі 1649 року серед козаків Чигиринської сотні.


1623-1668) Іван Брюховецький був справжнім сином своєї епохи: талановитий інтриган, чудовий оратор, де­ магог, що навчився віртуозно керувати. (бл. 1623-1668) Іван Брюховецький був справжнім сином своєї епохи: талановитий інтриган, чудовий оратор, де­ магог, що навчився віртуозно керувати натовпом, але не отримав майже ніякої систематичної осві­ ти. Кар’єру свою він розпочав служкою при гетьмані Богдані Хмельницькому.


Іван Брюховецький — український військовий, політичний і державний діяч. Гетьман Війська Запорозького, голова козацької держави на Лівобережній Україні (1663–1668). Народився 1623 року біля Диканьки на Полтавщині. 1650 року був записаний до Чигиринської сотні. Представників роду Брюховецьких не згадано в гербівнику Каспера Несецького. Під час Хмельниччини 1648–1657 років був наближеним гетьмана Богдана Хмельницького, обіймав посаду старшого джури.


Кар'єра гетьмана Івана Брюховецького (р. н. невід. - помер 1668) здається чи не найдивовижнішою з-поміж кар'єр усіх гетьманів та кошових отаманів України. На відміну від інших державників того часу, він не був ні січовиком, ні реєстровим козаком. Не вкрив себе славою й у визвольній війні.


Іван Брюховецький (1623-1658) - український військовий , політичний і державний діяч , гетьман Лівобережної України в 1653-1658 р.р. Іван Брюховецький народився біля Диканьки на Полтавщині. Вперше він згадується в реєстрі Чигиринської сотні. Був старшим джурою (конюшим) у резиденції Богдана Хмельницького та виконував деякі дипломатичні доручення гетьмана.


Року цар видав указ про вибори нового гетьмана. Керувати виборами прибув до Ніжина на Україну князь Великогагін. За наполяганням Брюховецького й запорожців зібралася не козацька рада, а так звана Чорна рада, участь у якій мали взяти не тільки.


Кар’єра гетьмана Івана Брюховецького здається чи не найдивовижнішою з–поміж кар’єр усіх гетьманів та кошових отаманів України. На відміну від інших державників того часу, він не був ні січовиком, ні реєстровим козаком. Не вкрив він себе славою й у Національно–визвольній війні. Не став героєм народних пісень і дум. До самої смерті Богдана Хмельницького був лише вірним його джурою (служником). Народився Іван Брюховецький, ймовірно, у шляхетській родині. Він не був природним козаком.


Брюхове́цкий Ива́н Марты́нович (укр. Брюховецький Іван Мартинович, 1623 — 18 июня 1668) — кошевой атаман Запорожской Сечи[1], боярин и гетман Войска Запорожского (левобережный) с 1663 по 1668 год. Преемник гетмана Якима Самко. 1. Биография.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

японские шоу 21 угадайка без цензуры онлайн

кантрольная работа па беларускай мове 4 клас займеннік

как вставить usb вход в магнітофон маяк м240с-1 к